17/6/10

Σε δικαστήριο στη Μολδαβία ο Ξενοφώντος

Άρχισε η διαδικασία για την έκδοση στις κυπριακές Αρχές του Γρηγόρη Ξενοφώντος, που συνελήφθη στη Μολδαβία, για την υπόθεση φόνου του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης Σίγμα, Άντη Χατζηκωστή. Ο Ξενοφώντος παρουσιάστηκε χθες σε δικαστήριο στη Μολδαβία, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του για 18 ημέρες. Σήμερα το πρωί αναχώρησαν για τη Μολδαβία, αξιωματικός του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και Λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία έκδοσης του Γρηγόρη Ξενοφώντος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι, εκείνο που προέχει για τις Αρχές, είναι να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία και ο Ξενοφώντος να τεθεί στη διάθεση των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, σε περίπτωση που ο συλληφθείς συναινεί στο να εκδοθεί θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες για να παραδοθεί στις κυπριακές Αρχές. Εάν δεν συναινεί, θα γίνει ακρόαση ενώπιον δικαστηρίου για να εξετάσει το αίτημα της Κύπρου και γι’ αυτήν τη διαδικασία θα χρειαστούν περίπου 40 ημέρες.
Οι νέες εξελίξεις απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομική Υπηρεσία. Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο επικεφαλής των ανακριτών του Τμήματος Ανίχνευσης Εγκλημάτων. Η σύσκεψη διήρκησε πέραν των δύο ωρών και σε δηλώσεις του αργότερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι περαιτέρω χειρισμοί της υπόθεσης, μετά και την έκδοση του Ξενοφώντος στην Κύπρο.