1/6/10

Βρήκαν όπλο σε τσάντα πεντάχρονου μαθητή



Έντονη ανησυχία αλλά και προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι πεντάχρονος μαθητής από το Ζεφύρι πήγε στον παιδικό σταθμό, έχοντας στην τσάντα του ένα πιστόλι και δύο κούτες σφαίρες!!! Όχι, δεν πρόκειται για ψεύτικο όπλο με τα οποίο όλα τα αγοράκια της ηλικίας αυτής παίζουν αλλά για αληθινό που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές…
Οι δάσκαλοι του 2ου παιδικού σταθμού Ζεφυρίου, παραξενευτήκαν από το βάρος της τσάντας του 5χρονου αγοριού και έντρομοι ανακάλυψαν πως ο μικρός στην τσάντα του, αντί για τα παιχνίδια του, είχε ένα αληθινό όπλο μαζί με δύο κουτιά σφαίρες!!!
Αμέσως προκλήθηκε πανικός και το προσωπικό του παιδικού σταθμού κάλεσε την αστυνομία, στην οποία και παραδόθηκαν τα ευρήματα.
Οι αρχές πιστεύουν πως οι γονείς του παιδιού φοβούμενοι ότι η αστυνομία θα πραγματοποιήσει έρευνες σε σπίτια, έβαλαν το όπλο στην τσάντα του παιδιού, αδιαφορώντας για την τραγωδία που θα μπορούσε να προκληθεί. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έκανε εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή λόγω του τραυματισμού ενός μικρού κοριτσιού από αδέσποτο πυροβολισμό στο Ζεφύρι.
Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό, αναδεικνύει το εκτεταμένο φαινόμενο της οπλοκατοχής στις οικογένειες αθίγγανων αλλά και την εξοικείωση που έχουν με τα όπλα ακόμα και παιδάκια πέντε ετών που πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό…


Star.gr