6/7/10

Ο Αρχηγός των "Καραμπινιέρι" στην Κατεχάκη

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα της τρομοκρατίας κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα μας ο Αρχηγός της Ιταλικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Antonio Manganelli , μετά από πρόσκληση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου. Η επίσκεψη της Ιταλικής αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε σήμερα και στο πλαίσιο της συζητήθηκε η αναβάθμιση και η ενδυνάμωση της ήδη υπάρχουσας αστυνομικής συνεργασίας σε θέματα που απασχολούν σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν:

  • Τη διεθνή δράση τρομοκρατικών οργανώσεων.
  • Το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα, καθώς και τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που σχετίζονται με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.
  • Την παράνομη μετανάστευση στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα και θέματα σχετιζόμενα με κοινές επιχειρησιακές δράσεις, υπό το φως της μελλοντικής ενίσχυσης της συνεργασίας και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Τη διεθνή αστυνομική συνεργασία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Αστυνομιών και των δύο χωρών. Τις βραδινές ώρες χθες (05-07-2010) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέθεσε επίσημο δείπνο στον Αρχηγό της Ιταλικής Αστυνομίας καθώς επίσης και στον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη – συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία ολοκληρώνεται αύριο.