7/7/10

Η Ρωσίδα αναζητούσε το "τέλος"

Ρωσίδα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει από ερωτική απογοήτευσή. Η 23χρονη που διαμένει στην Αθήνα αναζητούσε μέσω διαδικτύου τρόπους για να βάλει τόλος στη ζωή της. Στα πλαίσια προληπτικής δράσης του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, εντοπίσθηκε η αλλοδαπή, χρήστης του διαδικτύου, να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας μέσα από διεθνή ιστοσελίδα επικοινωνίας.


Η ανωτέρω συνομιλούσε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας, κοινής θέασης (chat rooms), όπου εκδήλωσε τη πρόθεση να αυτοκτονήσει , λόγω ψυχολογικών προβλημάτων που οφείλονταν σε διαπροσωπικές της σχέσεις .


Μετά από μελέτη και αξιολόγηση αυτών των μηνυμάτων αλλά και του ψευδώνυμου (nickname) που χρησιμοποιούσε η χρήστης του διαδικτύου που ήθελε να δώσει τέλος στην ζωή της, εντοπίσθηκαν ψηφιακά, τα ηλεκτρονικά της ίχνη τα οποία ήταν από χώρα της αλλοδαπής.


Άμεσα ενημερώθηκε μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΙΝΤΕΡΠΟΛ) η Αστυνομική Αρχή της χώρας που διαμένει η προαναφερομένη.


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΔΑΑ ενημερώθηκε από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ ότι τελικά απετράπη η αυτοκτονία της ανωτέρω αλλοδαπής.