21/7/10

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τον Ρουμάνο κακοποιό στην Πάτρα

Απογευματινές ώρες χθες (20-7-2010), ομάδα Αστυνομικών Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Ηλείας υπό τον Δ/ντή τους αφίχθηκε στην Πάτρα σε αναζήτηση 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, υπόπτου τέλεσης κλοπών-ληστειών, που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές Ηλείας και Αχαΐας.
Περί ώρα 16:55΄ το προαναφερόμενο άτομο εντοπίστηκε από τους εν λόγω Αστυνομικούς εντός τηλεφωνικού θαλάμου στην ενταύθα οδό Ελλ. Στρατιώτου το οποίο αντιλαμβανόμενο την παρουσία τους τράπηκε κατ’ αρχή πεζός σε φυγή, καταδιωκόμενο απ’ αυτούς.
Ακολούθως αποσπώντας από τον οδηγό του ένα διερχόμενο δίκυκλο μοτοποδήλατο επιχείρησε να διαφύγει, εγκατέλειψε όμως αυτό σε μικρή απόσταση, γιατί λόγω μηχανικής βλάβης ακινητοποιήθηκε.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε διαδοχικά σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, απειλώντας τους οδηγούς αυτών να κινηθούν σύμφωνα με την υπόδειξή του.
Ένας εκ των Αστυνομικών καταδίωξε αυτόν και ενώ πλησίαζε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο καταδιωκόμενος, δέχτηκε απ’ αυτόν εξακολουθητικά πυρά, με αποτέλεσμα μία βολίδα να τον πλήξει στην αριστερή ποδοκνήμη και να τον τραυματίσει όλως ελαφρά (απλή εκδορά).
Ο εν λόγω Αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά εξαναγκάζοντας αυτόν να εγκαταλείψει το όχημα και να καταφύγει στο διαμέρισμα διαμονής του, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο αυτό, αγνοώντας ότι οι Αστυνομικοί το είχαν εκ των προτέρων εντοπίσει.
Αμέσως και με δεδομένη την παρουσία του διωκόμενου στο διαμέρισμα διαμονής του, ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πολυκατοικία και έλαβαν μέτρα αποκλεισμού ενώ για λόγους ασφαλείας η πολυκατοικία εκκενώθηκε από τους ενοίκους της.
Ακολούθως διαπραγματευτής της Α.Δ. Αχαΐας επιχείρησε επικοινωνία με τον διωκόμενο, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι την 01:30΄ ώρα της 21-7-2010, οπότε αποφασίσθηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ, που είχαν προσκληθεί στο σημείο.
Τη στιγμή που επιχειρείτο από ομάδα ΕΚΑΜ η παραβίαση της εισόδου του διαμερίσματος διαμονής του στον α΄ όροφο της πολυκατοικίας, ο προαναφερόμενος εξήλθε από το παράθυρο του μπάνιου στον φωταγωγό και μέσω αυτού αναρριχήθηκε μέχρι τον γ΄ όροφο της πολυκατοικίας και από εκεί στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε άλμα στον εξώστη παρακείμενης πολυκατοικίας, στο οποίο ευρίσκοντο αθέατοι Αστυνομικοί της Υ.Α. Πατρών, οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι, 37 σφαίρες και το χρηματικό ποσό των 6.000 €.
Στην έρευνα που επακολούθησε στο διαμέρισμα διαμονής του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο παραβιασμένα χρηματοκιβώτια, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κ.α.
Προσαχθείς στην Υ.Α. Πατρών ο δράστης εξετάζεται για τη συμμετοχή του στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, με τη σχηματισθείσα δε σε βάρος του δικογραφία θα αποσταλεί συνοδεία στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών.