13/8/10

14.000 ευρώ η αξία..3 μηνών βρέφους

Συνελήφθησαν σήμερα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, στα Χανιά και στην Παλαιόχωρα-Χανίων, τρεις (3) αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31,32 και 35 ετών και τρεις (3) αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 49, 24 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αγοραπωλησία και συμμετοχή σε αγοραπωλησία βρέφους.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, σχετικά με πώληση βρέφους από αλλοδαπούς στην περιοχή της Κρήτη, έναντι αμοιβής, διενεργήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές έρευνες, και εντοπίσθηκε ο 32χρονος πωλητής, υπήκοος Βουλγαρίας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υποδυόμενοι ζεύγος αγοραστών συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον 32χρονο, πριν δύο μέρες, και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί σε νέο ραντεβού η αγοραπωλησία ενός (1) βρέφους –αγοριού, ηλικίας τριών (3) μηνών, αντί του χρηματικού ποσού των δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) Ευρώ.
Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, και σήμερα και περί την 10:00 ώρα πραγματοποιήθηκε το ραντεβού, της αγοραπωλησίας, στα Χανιά, πλησίον πολυκαταστήματος πώλησης τροφίμων. Ο πωλητής κατά τη διάρκεια του ραντεβού απαίτησε την παρουσία μόνο της γυναίκας (την οποία υποδύετο η γυναίκα αστυνομικός) και αφού βεβαιώθηκε ότι έφερε μαζί της το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, την μετέφερε πλησίον του Νοσοκομείου Χανίων, όπου και αφέθηκε να περιμένει.
Ο πωλητής με την σύζυγό του μετέβησαν σε παρακείμενη καφετέρια, όπου φυλάσσονταν το ανήλικο από άλλο ζευγάρι. Στη συνέχεια επανήλθε στο σημείο και παρέδωσε το βρέφος – αγόρι, τριών μηνών, στην γυναίκα αστυνομικό αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 14.000 Ευρώ.
Από τη συνέχιση της προανάκρισης, προέκυψε επιπλέον η συμμετοχή στην αγοραπωλησία του βρέφους ενός άνδρα και μίας γυναίκας υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν απογευματινές ώρες σήμερα στην Παλαιόχωρα-Χανίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, πρωινές ώρες αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.