21/8/10

6 Ρουμάνοι στα χέρια της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες, τις 19 Αυγούστου, στην Πάτρα, έξι αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 23, 38, 38, 39, 41 και 42 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη κλοπών. Ειδικότερα, την 20:00 ώρα της 19 Αυγούστου εντός πολυκαταστήματος του Δήμου Μεσσάτιδος, τρεις από τους προαναφερόμενους δράστες πλησίασαν ένα ηλικιωμένο άτομο (τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν), κατά τον χρόνο που αυτός επρόκειτο να πραγματοποιήσει ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ τράπεζας και με την μέθοδο της απασχόλησης, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν την κάρτα συναλλαγών του, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους καθώς ο εν λόγω παθών αποχώρησε χωρίς να προβεί σε ανάληψη μετρητών και οι ίδιοι οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που είχαν σταθμεύσει πλησίον και στο οποίο τους ανέμεναν οι υπόλοιποι συνεργοί τους.
Η ως άνω πράξη των δραστών έγινε αντιληπτή από πολίτη, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε το Τμήμα Άμεσης Δράσης Πατρών.
Στην συνέχεια Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών εντόπισαν, στην ενταύθα οδό Πατρών Κλάους, το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις εκ των δραστών (ηλικίας 38, 38, 39 και 41 ετών) και τους συνέλαβαν.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών βραδινές ώρες της ιδίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι 27χρονος και 42χρονος συνεργοί των εν λόγω δραστών έξωθι ξενοδοχείου στα Καμίνια Αχαΐας, όπου άπαντες διέμεναν προσωρινά.
Όπως προέκυψε, από την διενεργηθείσα προανάκριση ανωτέρω δράστες, ενεργώντας από κοινού και ως ομάδα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον από μήνα Ιούλιο έως μήνα Αύγουστο τρέχοντος έτους μετακινούντο στην ευρύτερη περιοχή τόσο των Πατρών όσο και όμορων Νομών, διαπράττοντας έξι ακόμα κλοπές καρτών ανάληψης μετρητών, με την ίδια μέθοδο απασχόλησης. Στην συνέχεια και αφού είχαν απομνημονεύσει τον κωδικό ασφαλείας (pin) της κάρτας, προέβαιναν σε αναλήψεις των χρηματικών ποσών που υπήρχαν στους αντίστοιχους λογαριασμούς.
Εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες έκνομες ενέργειες ανά την επικράτεια.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο των δραστών, το οποίο τυγχάνει ιδιοκτησίας του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -600- ευρώ, ενώ σε αντίστοιχες σωματικές έρευνες που διενεργήθηκαν σε δύο εξ’ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 1.075 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και την Δευτέρα 23-8-2010, θα προσαχθούν ενώπιον κ. Ανακριτή.