20/8/10

Λήστεψαν και ξυλοκόπησαν άγρια 85χρονη στο Βόλο



Θύμα άγριου ξυλοδαρμού αγνώστων ληστών έπεσε χθες το πρωί μια 85χρονη γυναίκα στο Βόλο, μέσα στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα έζησε φρικτές στιγμές στα χέρια των ληστών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τους αποκαλύψει το σημείο που ενδεχομένως είχε κρύψει χρήματα και χρυσαφικά, την κτυπούσαν αλύπητα.
Η γυναίκα νοσηλεύεται τώρα με σοβαρότατα τραύματα στο πρόσωπο στο Νοσοκομείο Βόλου και όπως αναφέρουν οι γιατροί - ευτυχώς - βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο τραυματισμός της όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρός και η ηλικιωμένη γυναίκα στάθηκε τυχερή, αφού κατάφερε να βγει ζωντανή από τα χέρια τους. Οι αστυνομικοί πάντως χθες δεν μπόρεσαν - εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκεται - να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί τουλάχιστον είκοσι περιστατικά ληστείας ηλικιωμένων, μοναχικών, ατόμων μέσα στα σπίτια τους, με άγνωστους δράστες. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις τα θύματα βρήκαν το θάνατο εξαιτίας του ξυλοδαρμού τους από τους δράστες. Καμία από τις υποθέσεις δεν έχει εξιχνιαστεί. Αντίθετα συνεχώς προστίθενται καινούργιες. Έτσι μία εβδομάδα μετά τη ληστεία σε βάρος ζευγαριού στο «Πηγάδι» Πτελεού, ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε στη Μαγνησία, αυτή τη φορά στο Βόλο.Η 85χρονη ζει μόνη της, σε μονοκατοικία, τέρμα Γαλλίας, κοντά στη γέφυρα της Νέας Δημητριάδας. Γύρω στις 7.30 χθες το πρωί βγήκε στην αυλή του σπιτιού της. Οι δράστες, που κατά τους αστυνομικούς πρέπει να ήταν τουλάχιστον δύο, την αιφνιδίασαν. Φαίνεται πως πήδηξαν στην αυλή από το μικρό μαντρότοιχο την ώρα που η γυναίκα περπατούσε ανυποψίαστη - και με γυρισμένη την πλάτη - στην αυλή της. Ο ένας την άρπαξε από το λαιμό και την οδήγησε με βία στο υπνοδωμάτιο και με προφανή σκοπό να του αποκαλύψει το μέρος που ενδεχομένως έκρυβε χρήματα ή χρυσαφικά. Όπως φαίνεται η γυναίκα δεν του έλεγε και ο δράστης άρχισε να την κτυπά δυνατά στο πρόσωπο. Πιθανότατα, όπως θεωρούν οι αστυνομικοί, ο συνεργός του να έψαχνε στο σπίτι, που βρέθηκε αναστατωμένο. Η γυναίκα δέχθηκε πολλαπλά κτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Οι δράστες τελικά έφυγαν άπραγοι, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια. Γείτονες, που την αντίκρισαν με τα σοβαρά τραύματα, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έμειναν έκπληκτοι μπροστά στην κατάστασή της.
Το ίδιο και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, οι οποίοι μετέβησαν στο Νοσοκομείο για να της πάρουν κατάθεση. Η ηλικιωμένη δεν ήταν σε θέση να τους μιλήσει. Επικοινωνούσε με νοήματα.
Από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της δεν προέκυψε ότι οι δράστες αφαίρεσαν κάτι.