13/8/10

Μαιμού αστυνομικός


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν, χθες (12.08.10) το βράδυ στο Μενίδι, ένας 43χρονος ημεδαπός και μια 31χρονη ημεδαπή, φίλη του, οι οποίοι κατηγορούνται για από κοινού κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, ο 43χρονος συλληφθείς κατηγορείται για απάτη εις βάρος ιδιώτη, εν διαστάσει πατέρα ενός ανήλικου παιδιού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του 49χρονου ιδιώτη – προ ολίγων ημερών - στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 43χρονος ημεδαπός, που ήταν και ενοικιαστής διαμερίσματος ιδιοκτησίας του στη β/α Αττική, παρίστανε τον Αστυνομικό της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με γνωριμίες στις Εισαγγελικές Αρχές, που θα μπορούσε να μεσολαβήσει για την έκδοση θετικής δικαστικής απόφασης επιμέλειας του ανήλικου τέκνου του. Για την επιτυχή έκβαση της δίκης, ο 49χρονος όφειλε να καταβάλλει – σύμφωνα με την καταγγελία - το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, που δήθεν θα δίνονταν στον Εισαγγελέα. Ο 43χρονος, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατάφερε και απέσπασε, για τη δήθεν μεσολάβηση, το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνώντας την υπόθεση, ύστερα και από σχετική παραγγελία του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών, και αξιοποιώντας κατάλληλα σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν τον 43χρονο ημεδαπό και τη συγκάτοικο φίλη του, χθες το βράδυ στο Μενίδι, επιβαίνοντες σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, την ώρα που έβγαιναν από καταυλισμό ΡΟΜΑ.
Ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τους ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης, κοκαΐνης, ινδικής κάνναβης ), συνολικού βάρους 15,6 γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες, καθώς και το όχημα των δύο συλληφθέντων - ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών -, κατασχέθηκαν.
Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών.