19/8/10

Δηλώνει αθώος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται το πρωί ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, ύποπτος για την στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, τον περασμένο Ιανουάριο.
Τον Ξενοφώντος μετέφεραν χθες βράδυ στην Κύπρο από τη Μολδαβία, δυο ανακριτές του τμήματος ανιχνεύσεως εγκλημάτων Λευκωσίας. Οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού όπου τελεί υπό κράτηση.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας συνέλαβαν τον Ξενοφώντος, δυνάμει δικαστικού εντάλματος λίγο μετά τις 21:30.
Σήμερα, όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, ο Ξενοφώντος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και θα ζητηθεί διάταγμα κράτησης του για την υπόθεση φόνου του Αντη Χατζηκωστή.
Τον Ξενοφώντος επισκέφθηκε στον αστυνομικό σταθμό ο δικηγόρος του Ροβέρτος Βραχίμης , ο οποίος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους είπε ότι ο πελάτης του ,του ανέφερε ότι είναι αθώος σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και ουδεμία ανάμειξη είχε στην υπόθεση.
Τον Ξενοφώντος εμπλέκει στην υπόθεση ο κατηγορούμενος για το ίδιο έγκλημα Θεοφάνης Χατζηγεωργίου, υποστηρίζοντας ότι ο Ξενοφώντος πυροβόλησε τον Αντη Χατζηκωστή.
Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην νομική υπηρεσία της Δημοκρατίας με τον Γενικό Εισαγγελέα και την κατηγορούσα αρχή για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί.