13/8/10

Την πάτησε ο "φίλος"...

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 12-08-2010, από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 36χρονος ημεδαπός, για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.
Αναλυτικότερα, στην περιοχή της Σταυρούπολης, συνεργός του 36χρονου, επικαλούμενος εργασιακή-φιλική σχέση με τον γιο 77χρονης, προσέγγισε την ηλικιωμένη ζητώντας χρήματα, δήθεν για λογαριασμό του γιου της.
Ακολούθως, αφού την έπεισε να επιβιβαστεί σε ΙΧ αυτοκίνητο, με οδηγό τον 36χρονο, την οδήγησαν αρχικά στην οικία της για να παραλάβει βιβλιάριο καταθέσεων και στη συνέχεια σε Τραπεζικό Υποκατάστημα της Πολίχνης για ανάληψη χρηματικού ποσού, ύψους 1.500 ευρώ.
Η 77χρονη, κατά την είσοδό της στο εν λόγω Υποκατάστημα, αντιλαμβανόμενη την σε βάρος της απόπειρα απάτης, ειδοποίησε το Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ να σπεύσουν στο σημείο και να συλλάβουν επ΄αυτοφώρω τον 36χρονο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του .