23/10/10

... Κλωνοποιημένοι Ρουμάνοι


Στο Παγκράτι, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ο.Ε.Α.Η./Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων, συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική Οργάνωση», «Απόπειρα απάτης με υπολογιστή», «Πλαστογραφία Πιστοποιητικών», «Πλαστογραφία», παράβαση του Ν. «περί Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και παράβαση του Ν. «περί Πρόληψης και καταστολής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα το οποίο διέπραττε απάτες, πλαστογραφίες και παραβιάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω Η/Υ,εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αρχικά δύο (2) από τα μέλη του κυκλώματος και στην συνέχεια έπειτα από έρευνες των Αστυνομικών και τα υπόλοιπα τρία (3) μέλη. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας από τους οποίους ήταν σε λειτουργία με ανοιχτό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e - mail ), που περιείχε πλήθος μηνυμάτων με αριθμούς καρτών Τράπεζας και κωδικούς P . I . N . αυτών.
  • Ένας ειδικός ψηφιακός φορτιστής για την εγγραφή καρτών.
  • Οχτώ (8) πλαστές κάρτες με μαγνητική ταινία στις οποίες είχαν αποτυπωθεί αριθμοί πραγματικών καρτών, όλες της ίδιας Τράπεζας.
  • Το χρηματικό ποσό των -1.795- ευρώ.

Κατασχέθηκε επίσης και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Το ύψος της ζημίας πού επήλθε στην Τράπεζα. από τις αρχές του έτους ανέρχεται στο ποσό των 126.830 ευρώ, ενώ το ποσόν που αποπειράθηκαν να εκταμιεύσουν κάνοντας χρήση των καρτών κλώνων ανέρχεται στα 239.290 ευρώ.