29/10/10

Ναρκοραντεβού στην Εγνατία οδό


Σε χώρο στάθμευσης της Εγνατίας Οδού (στο ύψος της Μουσθένης-Καβάλας), συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Καβάλας δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 25 ετών και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 23 ετών για πώληση-εμπορία 2.033 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης [φωτο]. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς της περιοχής μας, Αστυνομικός της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Α.Δ. Καβάλας επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί τους, υποκρινόμενος τον αγοραστή και συμφωνήθηκε η αγοραπωλησία δύο (2) κιλών ακατέργαστης κάνναβης έναντι χρηματικού ποσού 4.000,00 €. Αφού ενημερώθηκε η κα. Εισαγγελέας Υπηρεσίας και κανονίσθηκε συνάντηση σε προκαθορισμένο σημείο, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από την προαναφερόμενη Ομάδα και περί ώρα 17,00΄ της 28-10-2010, οι τρεις (3) δράστες προσέγγισαν το χώρο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 23χρονου αλλοδαπού. Στη συνέχεια ο 25χρονος ημεδαπός παρέδωσε δύο (2) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1.025 και 1.008 γραμμαρίων αντίστοιχα, στον Αστυνομικό-αγοραστή, ενώ ο 34χρονος ημεδαπός παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό, μέρος του οποίου είχε προσημειωθεί. Αφού ολοκληρώθηκε η συναλλαγή παρενέβησαν επιτηρούντες Αστυνομικοί και ακινητοποίησαν τους δράστες, οι οποίοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στους τρεις δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  1. Το χρηματικό ποσό των 4.000,00 €, μαζί με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
  2. Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ένα εκ των οποίων ήταν αυτό με το οποίο πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία με τον αστυνομικό-αγοραστή.
  3. Ένα (1) πτυσσόμενο στιλέτο με μήκος λάμας δέκα (10) εκατοστών.

Επίσης κατασχέθηκε η προαναφερόμενη συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 2.033 γραμμαρίων, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας GOLF , το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.