16/1/11

Γράμμα από τις φυλακές Αυλώνα

Ανοιχτή επιστολή του αντιεξουσιαστή Γιάννη Σκουλούδη που μαζί με τους "4" κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια που έγινε στις 13 Οκτωβρίου του 2010 σε αγροτικό όχημα της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Ο 19χρονος φοιτητής της Ανώτερης Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω εκείνο το ξημέρωμα, ενώ οι υπόλοιποι που αρνούνται την συμμετοχή τους πιάστηκαν στον Βύρωνα. Η επιστολή του 19χρονου που προφυλακίστηκε γράφτηκε στις φυλακές Αυλώνα λίγες ώρες πριν συλληφθούν -αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης- οι "4" φίλοι του. Μεταξύ άλλων ο Γ. Σκουλούδης γράφει:

" Βιώνουμε μία πραγματικότητα εγκλωβισμένοι στα όρια που θέτει το δίχτυ της κυριαρχίας. Σε μία συνθήκη δομημένη από εξουσιαστικές αντιλήψεις, βασικά χαρακτηριστικά της οποίας είναι ο συμβιβασμός και η παθητικότητα.
Σε μια συνθήκη που οι ανταγωνιστικές αξίες του καταναλωτισμού, που τόσο απλόχερα προσφέρει ο καπιταλισμός, ασκούνται πάνω μας από την στιγμή της γεννησής μας μέχρι τον θανατό μας.
Μιλώντας γι' αυτό το σύνθετο πλέγμα και για το σύγχρονο αστικό τοπίο που το περιβάλλει θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για ένα φαινομενικά άτρωτο εργοστάσιο παραγωγής προβλέψιμων συμπεριφορών και προκαθορισμένων συνηθειών που έχει στόχο την κοινωνική αδρανοποίηση, αποδυνάμωση και εξημέρωση κάθε ίχνους ασυμφωνίας και ανυπακοής που θα μπορούσε να βλάψει την διαδικασία αναπαραγωγής του υπάρχοντος.

Εμπρός σύντροφοι.

Να η εποχή που θα επεκτείνουμε το εύρος της επαναστατικής δημιουργίας και καταστροφής.

Πάντα σε πόλεμο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ
Π.ΑΡΓΥΡΟΥ-Χ.ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ-Γ.ΤΣΑΚΑΛΟ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ
ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

Σκουλούδης Γιάννης
Φυλακές Αυλώνα
13/01/11

Υ.Σ. Και ενώ το γράμμα ήταν έτοιμο να δημοσιευθεί, μαθαίνω ότι οι 4 σύντροφοι (Μπάμπης Τσιλιανίδης,Δημήτρης Δημτσιαδης,Σωκράτης Τζίφκας, Δημήτρης Φεσσάς) που καταζητούνταν, συλλαμβάνονται.Έτσι και έγω λοιπόν σαν μία πρώτη κίνηση τούς στέλνω όλη μου την δύναμη.Κρατήστε γερά αδέρφια ".