29/1/11

Σε διαπραγματεύσεις πάλι για νέο χώρο εγκατάστασης

ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ

Σε αναζήτηση νέου χώρου βρίσκονται οι απεργοί πείνας παράνομοι μετανάστες, η επιτροπή αλληλεγγύης και οι ΜΚΟ που τους συμπαραστέκονται, αφού όπως υποστηρίζουν το τμήμα του ισογείου που τους παραχωρήθηκε, στο Μέγαρο Υπατία, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων, δεν είναι κατάλληλο για τη διαμονή τους.

Από τους 237 ο συγκεκριμένος χώρος, όπως υποστηρίζουν, χωράει οριακά περί τα 90 άτομα, άλλοι τόσοι βρίσκονται σε άλλο σημείο, στο ημιυπόγειο του κτιρίου, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε σπίτια μελών της επιτροπής αλληλεγγύης, στη γύρω περιοχή.

Οπως λένε οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε νερό και σε τουαλέτα, ενώ «δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι χημικές», υποστηρίζουν.

Παρόλα αυτά οι μετανάστες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις. «Χθες βγήκαν κερδισμένοι», λέει ο Αμπντούλ Χατζή, μετανάστης ο ίδιος, μέλος του Φόρουμ Μεταναστών, που συμπαραστέκεται στους απεργούς πείνας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιχείρησης της Αστυνομίας και στην ομαλή έξοδο και μεταφορά των μεταναστών από τη Νομική Σχολή.

Οι απεργοί πείνας καταναλώνουν «μόνον νερό, ζάχαρη, αλάτι και τσάι», λέει ο κ. Χατζή, υποστηρίζοντας ότι με τέτοιου είδους διατροφή οι βιολογικές αντοχές ενός οργανισμού δεν ξεπερνούν τον ένα μήνα. Τονίζει μάλιστα ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν επιτύχουν στις διεκδικήσεις τους.