26/2/11

Απαξιώνουν την Ο.Π.Κ.Ε

Η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότας, από τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέχρι και την Αθήνα, τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, τον περιγράφουν οι ίδιες οι λέξεις. Αστυνομικοί αυτής της υπηρεσίας στην Λαμία χθες το πρωί έδρασαν αποτελεσματικά στην αιματηρή καταδίωξη που έγινε μετά τις δυο ληστειές στον Μώλο Φθιώτιδας. Στην Αθήνα πάντως έκαναν την Ο.Π.Κ.Ε να φυλάει ... σκοπιά. Και ιδού το ηλεκτρονικό γράμμα που λάβαμε:

" Στην Αττική υπάρχουν 15 ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. Τα τελευταία 2 χρόνια το μόνο που κάνουμε είναι να φυλάμε ακίνητους στόχους και να εχουμε μετατραπεί σε μίνι διμοιρίες....καμία δηλαδή σχέση με τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η υπηρεσία..Η αποτελεσματικότητα και οι επιτυχίες της υπηρεσίας αυτής είναι γνωστή πιστεύω σε όλους...Η υπηρεσία αυτή σκοπό έχει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας ...Οσοι υπηρετούν στην υπηρεσία αυτή είναι αγανακτισμένοι γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και γενικά να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν κληθεί και υπηρετούν στην Ο.Π.Κ.Ε
Δεν ξέρω αν σκόπιμα έχει παραγκωνιστεί η υπηρεσία αυτή η τυχαία αλλά πιστεύω σθεναρά ότι όπου έχουμε κληθεί και όπου κληθούμε θα κάνουμε το καθήκον μας ".