5/2/11

Ο Κουτσάφτης φωτίζει το τροχαίο Κεντέρη-Θάνου

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη των "εθνικών" μας αθλητών που κατηγορήθηκαν πως σκηνοθέτησαν τροχαίο με μοτοσυκλέτα για να αποφύγουν το αντιντόπιγκ κοντρόλ. Η υπόθεση συνεχίστηκε με την κατάθεση του Ιατροδικαστή κ. Φίλιππου Κουτσάφτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Κεντέρη, Θάνου και του προπονητή Τζέκου, είναι και επτά γιατροί του ΚΑΤ και αφορούν το ... τροχαίο που έγινε την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ο κ. Κουτσάφτης αν και επέμεινε στην ιατροδικαστική έκθεση που είχε συντάξει εξετάζοντας τους αθλητές στο ΚΑΤ, τονίζοντας ότι «δεν διέγνωσα κακώσεις που να δικαιολογούν την παραμονή τους», δήλωσε ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν έγινε ή όχι το «τροχαίο»...Ο κ. Κουτσάφτης που κλήθηκε ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης, άφησε αιχμές για τους γιατρούς του ΚΑΤ και όχι μόνο, που είχαν κάνει λόγο στη διάγνωσή τους για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις των δύο αθλητών.
Ο ιατροδικαστής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι όπως έμαθε εκ των υστερών «είναι σύνηθες οι γιατροί να αναφέρουν κακώσεις χωρίς να υπάρχουν εξωτερικές ενδείξεις όταν τους το αναφέρουν οι πάσχοντες. Για εμένα κακώς το κάνουν αυτό, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί ανεξαιρέτως» επισήμανε ο κ. Κουτσάφτης ο οποίος κατέθετε επί τετράωρο. Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεσή του τον Αύγουστο του 2004 ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο Κεντέρης είχε δύο μικρές εκδορές στη δεξιά κνήμη και τον αριστερό αγκώνα, ενώ η Θάνου δεν είχε καμία απολύτως κάκωση. Επιπλέον είχε ζητήσει την άμεση έξοδο των αθλητών από το ΚΑΤ.