2/3/11


ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2.


Γράφει η Ιωάννα Κοντομηνά


Στόχο το κεφάλι είχαν τα χτυπήματα που έφερε ο Ελληνοκαναδός κατασκευαστής της Καλαμάτας Παναγιώτης Γυφτέας, σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Αγγελική Τσιόλα. Το θύμα που βρέθηκε δεμένο στο πορτ παγκαζ του αυτοκινήτου του, είχε πολλαπλά χτυπήματα στην περιοχή του κεφαλιού και του θώρακα από «αμβλύ και θλων όργανο». Τα χτυπήματα ήταν ίδιας μορφολογίας πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν από ένα και μόνο όργανο πιθανότατα σιδερολοστό ή σιδερογροθιά . Είχαν γίνει με αποφασιστικότητα, ο δράστης είχε μένος και στόχο το κεφάλι και είχε σκοπό τον θάνατο , αφού τα 6-8 από τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι και λίγα στο θώρακα. Ο θάνατος προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα αλλά και η σωματική διάπλαση του θύματος οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν πάνω από τρείς ,ακινητοποίησαν το θύμα και ένας από αυτούς τον χτυπούσε. Η ώρα θανάτου τοποθετείται από τις 2 μέχρι τις 4 το πρωί της Δευτέρας.

Η Αστυνομία σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα , τα ευρήματα από το αυτοκίνητο του θύματος αλλά και της κλεμμένης Μercendes που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στήθηκε ενέδρα στο θύμα λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του.

Ενώ κατάθεση έχει ήδη δώσει στην Ασφάλεια η σύζυγος του θύματος ,σχετικά με τις δραστηριότητες του συζύγου της και για το αν γνώριζε για τυχόν διαφορές που είχε με τρίτους.

Οι καταθέσεις αναμένετε να συνεχιστούν με άτομα από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του θύματος. Η κηδεία του 46χρονου θα γίνει αύριο το μεσημέρι.