23/3/11

Δουλέμπορος μαχαίρωσε αστυνομικό σκύλο

Μάχη με Τούρκο διακινητή έδωσε στον Έβρο Φιλανδικός σκύλος της FRONTEX που δέχτηκε μαχαιριά στην ράχη του. Ο εκπαιδευμένος σκύλος κατάφερε τελικά να αφοπλίσει τον δουλέμπορο, που μαζί μ' αλλους δυο συνεργούς προσπάθησε να περάσει από το ποτάμι είκοσι λαθρομετανάστες. Οι διακινητές είχαν μαζί τους μέχρι και τρόμπα για να μπορέσουν να φουσκώσουν την τελευταία στιγμή την πλαστική βάρκα.  Όλα ξεκίνησαν ξημερώματα  στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX , δύο Τούρκοι  διακινητές και ένας  λαθρομετανάστης.
Με τεχνικά μέσα, και με θερμική κάμερα ομάδα δύο ατόμων εντοπίστηκε να κινείται στην αγροτική περιοχή Φερών. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και τρίτο άτομο να κινείται στην περιοχή, με κατεύθυνση προς τους άλλους δύο. Άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, πραγματοποιώντας ενέδρα, συνέλαβαν τον έναν απ' αυτούς τους Τούρκους διακινητές  στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν: ένα Υπηρεσιακό Σημείωμα, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και μία τρόμπα φουσκώματος πλαστικής βάρκας.
Στη συνέχεια, με τη συνδρομή Φιλανδικού σκύλου ανίχνευσης ατόμων, εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο άλλων ανδρών, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, έκανε χρήση ενός μεγάλου μαχαιριού. Ο αστυνομικός σκύλος κινήθηκε αμέσως προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να δεχθεί πλήγμα στη ράχη του. Παρά τον τραυματισμό του, ο αστυνομικός σκύλος κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη, ο οποίος αντιστάθηκε στη σύλληψή του από τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του βρέθηκαν, εκτός από το μαχαίρι, και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Το τρίτο άτομο, (μη νόμιμος μετανάστης), συνελήφθη λίγα μέτρα μακρύτερα, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση.
Ο αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και ο δράστης – διακινητής που αφόπλισε, στο Κέντρο Υγείας Φερών για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ο συλληφθείς λαθρομετανάστης, παρελήφθη από τον διακινητή, που τον συνόδευε, μαζί με άλλους είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες και οδηγήθηκαν αρχικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σκοπός του πρώτου διακινητή ήταν να τον παραδώσει στον δεύτερο διακινητή και στη συνεχεία να επιστρέψει και να οδηγήσει και τους άλλους είκοσι εντός της Χώρας. Με την επιχείρηση όμως που έλαβε χώρα στην περιοχή, απετράπη η είσοδος των υπολοίπων μη νόμιμων μεταναστών.
Κατασχέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, το Υπηρεσιακό Σημείωμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε έφερε φωτογραφία άλλου προσώπου, και η τρόμπα φουσκώματος πλαστικής βάρκας.