24/3/11

Σύλληψη αίνιγμα!

Από τον Διονύση Βυθούλκα

Δυο άτομα συνελήφθησαν, μετά από καταδίωξη, στον Ωρωπό, όταν αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο.
Πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 32χρονο, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι άτομα που κινούνται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο και μάλιστα ο ένας εξ αυτών είχε κληθεί να καταθέσει παλαιότερα, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε βρεθεί αποτύπωμα του σε κινητό αντικείμενο στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Ωστόσο τότε δεν είχε προκύψει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του και η εμπλοκή στην υπόθεση έληξε με την εξέτασή του από τον εισαγγελέα.
Μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί, από τη περιοχή του Μαρκόπουλου Ωρωπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδιά σπιτιών και 150 ευρώ.
Ακολούθησαν έρευνες σε τέσσερα σπίτια, όπου εντοπίστηκαν: τρία πιστόλια (τα οποία εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση), 300 φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, ένας πυροκροτητής, ποσότητα δυναμίτιδας, ένα φλόμπερ με κομμένη κάννη, μαχαίρια, κροτίδες και κινητά τηλέφωνα.
Δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ την πορεία των ερευνών παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, που να εμπλέκει τους δυο συλληφθέντες σε τρομοκρατική οργάνωση.
[tovima.gr].