2/3/11

Παιδιά αγωνιστών ζωής


Γράφει ο Διονύσης Βυθούλκας

Ο αστυφύλακας Γιώργος Χρ. Σκυλογιάννης ήταν το μεγαλύτερο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.
Ο πατέρας του εργάζεται στο Δήμο Τρικκαίων και το βράδυ της Τρίτης εσπευσμένα μαζί με την σύζυγο του έφτασαν στην Αθήνα για να μάθουν τι είχε συμβεί. Η είδηση για το θάνατο του 22χρονου αστυνομικού ο οποίος κατετάγη στην ΕΛ. ΑΣ. την 1η Ιουλίου 2009 ήταν κεραυνός εν αιθρία για την κοινωνία των Τρικάλων.
Ο Ειδικός Φρουρός Ιωάννης Ευαγγελινέλης γεννήθηκε στο Περιστέρι και κατετάγη στην ΕΛ. ΑΣ. στις 19 Οκτωβρίου 2008. Έχασε πριν από μερικούς μήνες τον πατέρα του και η μητέρα του είναι άνεργη και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Την Τρίτη, όταν ενημερώθηκε τι είχε συμβεί, έσπευσε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και όσοι την είδαν έλεγαν για την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, καθώς μέσα σε διάστημα έξι μηνών έχασε το σύζυγο και το ένα από τα παιδιά της.
Οι κηδείες των δυο άτυχων αστυνομικών – οι οποίοι δεν ήταν παντρεμένοι - θα γίνουν, μάλλον, την Πέμπτη στα Τρίκαλα και στην Αθήνα αντίστοιχα [tovima.gr].