7/4/11

Ο Αλβανός φονιάς διέφυγε στην Ιταλία

Εξιχνιάστηκε,  από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, η υπόθεση ανθρωποκτονίας με πρόθεση, σε βάρος 63χρονου κτηνοτρόφου που έγινε την 22.40΄ το βράδυ της 13/11/2007, στη θέση "Αγία Παρασκευή", Μονής Αγκαράθου, Καστελλίου Ηρακλείου.
Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι δράστης της αναφερόμενης αξιόποινης πράξης είναι 23χρονος Αλβανός, ο οποίος διαμένει σε άγνωστη διεύθυνση στην Ιταλία. Ο 23χρονος, σκότωσε με τα χέρια του τον 68χρονο και φεύγοντας του άρπαξε το κυνηγετικό όπλο το οποίο   όμως και διέθεσε  σε 28χρονο, κάτοικο Καστελλίου , έναντι οφειλής ύψους εκατόν τριάντα (130) ευρώ. Στη συνέχεια  όμως και ο 28χρονος πούλησε την καραμπίνα σε 32χρονο, κάτοικο Καστελλίου, έναντι αντιτίμου ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ. Στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου την 27-09-2010, στο Καστέλλι Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε μηχανουργείο ιδιοκτησίας του 32χρονου είδη οπλισμού, μεταξύ των οποίων και το αναφερόμενο κυνηγετικό όπλο.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, έχουν υποβληθεί αιτήματα αστυνομικής συνεργασίας προς τις αρμόδιες Αρχές Ιταλίας και Αλβανίας, για την αναζήτησή του 23χρονου δράστη