30/4/11

Μαϊμού το ΤΑΧΙ

Στη συμβολή των οδών Πίνδου  και Εφέσου στη Νέα Φιλαδέλφεια, από Αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη 41χρονος ...
 ο οποίος οδηγούσε Δημοσίας Χρήσεως Επιβατικό αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ), το οποίο έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας οχήματος, στερούμενο επίσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Συνελήφθησαν ο οδηγός, καθώς και ο 34χρονος  ιδιοκτήτης  του οχήματος και με την δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Τ. Νέας Ιωνίας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.
Νωρίτερα  στην Ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά, από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πειραιά, συνελήφθη 48χρονος  ιδιοκτήτης Δημοσίας Χρήσεως Επιβατικού αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ) διότι είχε παρέμβει στο σύστημα ταμειακής μηχανής του οχήματος.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο τεχνικό, διαπιστώθηκε ότι στη καλωδίωση που συνδέει το ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή υπήρχε παρεμβολή διακόπτη, με αποτέλεσμα να μην χρεώνεται ο Φ.Π.Α. κατ΄ επιλογή του οδηγού.