21/5/11

Η γυναίκα έκρυβε τον Ιρανό φονιά

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στην Κίσσαμο Χανίων, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων, ένας (1) 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και μια (1) ημεδαπή ηλικίας 46 ετών, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, βρέθηκε νεκρός μέσα σε μάντρα οικοδομικών υλικών στην Κίσσαμο Χανίων, ένας (1) άνδρας νεαρής ηλικίας, αραβικής καταγωγής. Στο σημείο μετέβησαν αμέσως αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, όπου, από την εξέταση της σκηνής του θανάτου και των ευρημάτων της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έγκλημα, καθώς το θύμα έφερε τραύματα στο σώμα του από αιχμηρό αντικείμενο.
Από την αστυνομική έρευνα και τις προσαγωγές υπόπτων που ακολούθησαν, προέκυψε ότι δράστης είναι ο 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατά την διάρκεια διαπληκτισμού που είχε με τον παθόντα, τον έπληξε στο λαιμό και στη θωρακική χώρα με μαχαίρι που έφερε μαζί του. Ο 24χρονος, κατά την εξέτασή του, ομολόγησε την πράξη του με λεπτομέρειες και συνελήφθη.
Επίσης συνελήφθη η 46χρονη ημεδαπή, διότι, καθ΄όλη τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, έκρυβε την παρουσία του 24χρονου αλλοδαπού στο τόπο του εγκλήματος καίτοι ήταν αυτόπτης μάρτυρας και γνώριζε πολύ καλά αυτόν, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να ματαιώσει τη δίωξη και τη σύλληψή του.