19/5/11

Είχαν στόχο τον Ν. Μιχαλολιάκο?


Η βόμβα είχε τρυπήσει το πάτωμα από τσιμέντο και ο από κάτω  όροφος ήταν ορατός
Προβληματισμένος εμφανίζεται  ο κ. Μιχαλολιάκος
Τα γραφεία της οργάνωσης διαλύθηκαν
Ο επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Νίκος Μιχαλολιάκος  θεωρεί ύποπτο το γεγονός ότι η αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη έγινε σε πολύ κοντινή απόσταση από την κατοικία της οικογένειάς του.
Εξάλλου όπως ανέφερε το δρομολόγιο αυτό το κάνει κάθε Τετάρτη απόγευμα όταν αναχωρεί για τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Δεληγιάννη στην Αθήνα.
Στην  «Χρυσή Αυγή», όταν διέθετε γραφεία στην οδό Σωκράτους 48, στην Ομόνοια., είχε τοποθετηθεί βόμβα ισχυρότατης ισχύος στις 19 Μαρτίου του 2010.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή  και άμεσα εκκενώθηκαν τα γραφεία της οργάνωσης στον 5ο όροφο, αλλά και σε όλο το κτίριο όπως και σε παρακείμενο ξενοδοχείο.
Η βόμβα  βρισκόταν μέσα σε ένα κουτί από παπούτσια, κλεισμένος από μια πλαστική σακκούλα και είχε τοποθετηθεί στο διάδρομο του ορόφου. Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία της οργάνωσης.
Από θαύμα, πάντως, δεν τραυματίστηκε ένας ηλικιωμένος ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος λόγω της κατάστασης της υγείας του δεν μπορούσε να μετακινηθεί, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έξω από το κτήριο. Οι αρχές αποφάσισαν να τον μετακινήσουν σε άλλο χώρο του διαμερίσματός του, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με τα γραφεία της οργάνωσης.