10/6/11

Με ... πτυχίο στην πλαστογραφία

Αυτά είναι ένα  σωρό από έγγραφα για να νομιμοποιούν λαθρομετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα


Η φωτο των κατασχεμένων
Στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συνελήφθησαν ένας 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, ένας 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αιγύπτου και ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκο, κατηγορούμενοι για  «Πλαστογραφία και Πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά συναυτουργία», «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», «Κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων»  και «Παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια».

Μετά από πληροφορία για Ιρακινό υπήκοο που δραστηριοποιείται στην πλαστογραφία ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων, τα οποία στην συνέχεια προμηθεύει σε αλλοδαπούς, με σκοπό την παράνομη τακτοποίηση τους στην Χώρα ή τη διευκόλυνση αναχώρησης από αυτή, έναντι χρηματικής αμοιβής, Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος συλληφθείς και το έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης μετέβη  σε καφενεία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, που συχνάζουν αλλοδαποί και παρέλαβε από αυτούς  φωτογραφίες και διάφορα έγγραφα, ενώ στην συνέχεια επιβίβασε στο όχημα και τους άλλους δύο (2) συλληφθέντες.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        Είκοσι πέντε (25) διαβατήρια τρίτων προσώπων διαφόρων χωρών, για δέκα (10) από τα οποία έχει δηλωθεί κλοπή ή απώλεια.
·        Ένα (1) ταξιδιωτικό έγγραφο Γαλλίας.
·        Ογδόντα (80) εσωτερικές σελίδες διαβατηρίων.
·        Τρία (3) δελτία αιτήσαντος ασύλου.
·        Μία (1) άδεια παραμονής Ιταλίας.
·        Δύο (2) έγγραφα Ιταλικών και Γαλλικών αρχών.
·        Έξι (6) άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών.
·        Δύο (2) δελτία ταυτότητας (Ιταλίας-Τσεχίας).
·        Τέσσερις (4) άδειες διαμονής Ελληνικών Αρχών.
·        Πεντακόσιες δέκα (510) διαφάνειες πλαστικοποίησης.
·        Είκοσι ένα (21) φύλλα χαρτιού και οχτώ (8) ρολά ιριδιζουσών εντυπωμάτων.
·        Σαράντα πέντε (45) φωτογραφίες και πλήθος φωτοαντιγράφων εγγράφων αλλοδαπών.
·        Είκοσι επτά (27) μεταλλικές μήτρες.
·        Ένας (1) Η/Υ , ένας (1) φορητός σκληρός δίσκος, μία (1) συσκευή ανάγνωσης ψηφιακών καρτών και μία (1) φωτογραφική μηχανή.
·        Πλήθος εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν επίσης το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, καθώς και ένα (1) πλαστό διαβατήριο Ιράκ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.