24/6/11

Οι Πατρινοί έβαλαν γυαλιά στους Γιαννιώτες

Το Δελβινάκι από τα Ιωάννινα απέχει το πολύ 45 χιλιόμετρα. Το Δελβινάκι από την Πάτρα όμως απέχει 250 χλμ. Και όμως για να εντοπιστούν τρείς έλληνες λαθρέμποροι ναρκωτικών που μετέφεραν 47 κιλά χασίς, χρειάστηκε να έρθουν στα Ελληνοαλβανικά σύνορα Πατρινοί αστυνομικοί, αφού οι ντόπιοι το 'χουν ρίξει στο "σορολόπ". 
Η συνδρομή μάλιστα των ντόπιων αστυνομικών ήταν συμπτωματική, καθώς η λαθρομεταφορά θα γινόταν μέσω Ρίου- Αντιρίου, όπου ο Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Crimes on air είχε ήδη οργανώσει το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της της συμμορίας με μπλόκο στην εντυπωσιακή γέφυρα. Ξαφνικά όμως οι λαθρέμποροι ανάμεσά τους και 36χρονος φυλακόβιος από τα Γιάννενα, αποφάσισαν να κινηθούν για την Αθήνα όχι μέσω Πατρών αλλά μέσω Λαμίας και Εγνατίας οδού. Έτσι  την τελευταία στιγμή σε ρόλο "ξεναγού-χάρτη" της περιοχής κλήθηκαν να βοηθήσουν και ντόπιοι αστυνομικοί. Την Τετάρτη  το βράδυ στα Ιωάννινα λοιπόν  από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών  συνελήφθη ο 36χρονος κάτοικος Ιωαννίνων  ο οποίος μαζί με τους δυο συνεργούς του από την Φθιώτιδα μεφέφεραν τα 47 κιλά χασίς.
Ειδικότερα, ο Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών Άρης Ανδρικόπουλος, αξιοποιώντας πληροφορία που αφορούσε μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από περιοχή των Ιωαννίνων στην Αθήνα, έστειλε στην  περιοχή Δελβινάκι Ιωαννίνων άνδρες της υπηρεσίας του οι οποίοι εντόπισαν στα σύνορα το ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα. Στο 7ο χλμ της Περιφερειακής οδού Ιωαννίνων επιχειρήθηκε αστυνομικός έλεγχος του οχήματος, όπου οι επιβαίνοντες για να τον αποφύγουν πραγματοποίησαν αναστροφή κινούμενοι απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση του πυροβόλου όπλου τους κατά πραγμάτων. Στη συνέχεια πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας το όχημα στην περιοχή Ανατολή μετά από καταδίωξη.
Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 45 δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 47 κιλών περίπου.
Έπειτα, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις για την σύλληψη των τριών διακινητών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 36χρονου Γιαννιώτη, ενώ οι δυο συνεργοί του διέφυγαν. Οι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών όμως πήγαν στην Στυλίδα όπου και συνέλαβαν τον οδηγό του αυτοκινήτου, που έκανε ψευδή δήλωση κλοπής του αυτοκινήτου του αλλά μετά το συμβάν. Τον 36χρονο Γιαννιώτη μάλιστα που μετά την καταδίωξη πήγε με ΤΑΞΙ σπίτι του, υπέδειξαν στους ντόπιους αστυνομικούς, οι συνάδελφοί τους από την Πάτρα που γνώριζαν εκ των προτέρων την ταυτότητά του και την διεύθυνση του σπιτιού του, αφού ο ίδιος μόλις στις 20 Μαΐου είχε αποφυλακιστεί, αφού και στο παρελθόν καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.