30/7/11

Εκκένωσαν νύχτα το Σύνταγμα

Στις 4 τα ξημερώματα δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συνέδραμαν και υποστήριξαν ενεργά, ύστερα από αίτημα του Δήμου Αθηναίων, την επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών, παραπηγμάτων, πανό και άλλων αντικειμένων από την πλατεία Συντάγματος και τον περιβάλλοντα χώρο.  
Από τον ευρύτερο χώρο της πλατείας απομακρύνθηκαν, με είκοσι πέντε (25) και πλέον φορτηγά, αντικείμενα και άλλα είδη, τα οποία αποτελούσαν εστίες ρύπανσης και υποβάθμιζαν το ευρύτερο περιβάλλον. Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις, μετά την αποκομιδή, περιφρούρησαν κλιμάκια του Δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της εικόνας της πλατείας.
Κατά τη διάρκεια της συνδρομής και των αστυνομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, οκτώ (8) άτομα, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί και τέσσερις (4) αλλοδαποί ( δύο (2) πολίτες Γαλλίας, ένας (1) πολίτης Γερμανίας, καθώς και ένας (1) πολίτης Ρουμανίας), ο οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι οκτώ (8) συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.