2/7/11

Οδός Βασιλάκη δια χειρός Αρχηγού

Το όνομα του «Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη» έδωσε το πρωί σε οδό, στην περιοχή Εσταυρωμένος στο Ηράκλειο Κρήτης, σε ειδική τελετή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου. Ο Αξιωματικός, Υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δολοφονήθηκε με τον φάκελο-βόμβα που είχε ως παραλήπτη τον τότε υπουργό προστασίας του πολίτη.
 Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ που ταξίδεψε μέχρι την Κρήτη είπε στον  χαιρετισμό του: 
«Κυρίες και Κύριοι
Η σημερινή τελετή, για όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκτός της αποδιδόμενης τιμής στον ήρωα Γιώργο Βασιλάκη αποτελεί και έμπρακτη αναγνώριση από την Κοινωνία της προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού στην Πατρίδα, στην Κοινωνία, στον πολίτη.
Ευχαριστώ θερμά τον Δήμο Ηρακλείου για την απόφασή του να ονοματίσει ένα δρόμο της πόλης σε οδό «Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργίου Βασιλάκη» καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για την πρωτοβουλία της αυτή.
Τελετές σαν την σημερινή ενισχύουν το ηθικό μας και αναδεικνύουν το μέγεθος της ευθύνης μας να ανταποκριθούμε στο θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον.