30/7/11

Η καφετέρια ήταν οίκος ανοχής

Aπό Αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 24 ετών, κατηγορούμενος για «Σωματεμπορία», «Αρπαγή» και «Εκβίαση».

Ο 24χρονος αλλοδαπός μαζί με ομοεθνή συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και την δεινή  οικονομική κατάσταση,  31χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, την οδήγησαν στη χώρα μας προκειμένου να εργασθεί, όπως της υποσχέθηκαν, σε καφετέρια.

Μετά την άφιξή της, με την χρήση και απειλή βίας, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε διάφορους οίκους ανοχής, στο κέντρο των Αθηνών, παρακρατώντας το σύνολο των χρημάτων που εισέπραττε.

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2011, η ανωτέρω παθούσα κατάφερε να διαφύγει, οι δράστες όμως  την εντόπισαν, την 23-7-2011 και  την εκβίασαν, πως εάν δεν τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ, θα σκοτώσουν την ίδια και την ανήλικη κόρη της στη Ρουμανία.

Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση του θύματος με τους δράστες και συνάντηση στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, συνελήφθη ο 24χρονος αλλοδαπός, την στιγμή που παραλάμβανε το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ, που είχε συμφωνηθεί ως προκαταβολή.

Στην παθούσα παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.