5/8/11

Η χαρά των παιδιών

Ο  Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ελευθέριος Οικονόμου, συναντήθηκε   με παιδιά Βούλγαρων και Κύπριων αστυνομικών, τα οποία φιλοξενούνται στη χώρα μας, στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας.  
Στη συνάντηση παρέστη ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της βουλγαρικής Αστυνομίας στην Αθήνα, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το επίπεδο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Σκοπός της συνάντησης είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών σχέσεων και η ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς μεταξύ του προσωπικού των Αστυνομικών Σωμάτων, στο πλαίσιο της αμοιβαίας αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, φιλοξενούνται, επί ένα δεκαπενθήμερο, συνολικά δέκα (10) παιδιά Βούλγαρων αστυνομικών και δύο (2) παιδιά Κύπριων αστυνομικών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα φιλοξενίας, καλύπτοντας το μήνα Αύγουστο.
Η φιλοξενία των παιδιών στις Παιδικές Εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας, στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί την 16-7-2010 στην Αθήνα.