22/9/11

Είχε στιβάξει στο φορτηγό του 26 λαθρομετανάτες



Συνελήφθη χθες  το βράδυ, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης , ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.
Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, οκτώ (8) υπήκοοι Σομαλίας, έξι (6) υπήκοοι Ιράν και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ.
Ειδικότερα, στο Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών περιήλθε πληροφορία, σχετικά με κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Νομού Ροδόπης. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση της πληροφορίας, το βράδυ της Τετάρτης (21-09-2011), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα (1) Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με μεγάλη ποσότητα ξυλείας στην καρότσα του, που οδηγούσε ο 49χρονος, να προσεγγίζει μία εγκαταλειμμένη αποθήκη, οι οποία βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του Νομού Ροδόπης.
Ακολούθως, ο 49χρονος επιβίβασε, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, όλους τους μη νόμιμους μετανάστες, που βρίσκονταν κρυμμένοι στην εγκαταλειμμένη αποθήκη.
Στην συνέχεια, αναχώρησε από το σημείο, με κατεύθυνση την Κομοτηνή και στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, διαπίστωσαν ότι, ο 49χρονος προωθούσε στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 49χρονος παρέλαβε τμηματικά, τις προηγούμενες μέρες, τους μη νόμιμους μετανάστες, από την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και τους απέκρυπτε στην εγκαταλειμμένη αποθήκη, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Αθήνα.
Οι δύο (2) πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας και κατασχέθηκαν.
Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.