1/9/11

Λαθροδιακινητές στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν χθες ( το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ηγουμενίτσας, δύο (2) διακινητές, υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 31 και 28 ετών και μία (1) μη νόμιμη μετανάστης με τα τέσσερα (4) ανήλικα τέκνα της, υπήκοοι Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον 28χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 31χρονος και οι παραπάνω πέντε (5) μη νόμιμοι μετανάστες.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος έφερε επτά (7) ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και δύο κλεμμένα διαβατήρια Ολλανδίας (για τον ίδιο και την διακινούμενη), στα οποία ήταν επικολλημένες οι φωτογραφίες τους, με σκοπό να μεταβούν στην Ιταλία. Ο οδηγός του οχήματος δήλωσε ότι προμηθεύτηκε τα κλεμμένα διαβατήρια Ολλανδίας από τον 31χρονο, έναντι του χρηματικού ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3000).
Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος διακινητής, έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως Αττικής.
Το παραπάνω αυτοκίνητο, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.