23/9/11

Παράνομη εργασία

Στο πλαίσιο εξόρμησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, για εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας, την 22-9-2011 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε ένδεκα (11) βιοτεχνίες,κατά τους οποίους:
 βιομηχανίες, εργοστάσια, εργαστήρια και αποθήκες τροφίμων οι οποίες απασχολούν κυρίως αλλοδαπούς, προς διαπίστωση, της νομιμότητας λειτουργίας τους και της ύπαρξης των προϋποθέσεων που προβλέπονται για την εργασία του προσωπικού (παράνομη παραμονή και εργασία αλλοδαπών, καταστάσεις εργασίας, βιβλιάρια υγείας, άδειες εργασίας κ.λπ.)
Ελέγχθηκαν : 523 άτομα ( 79 αλλοδαποί και 444 ημεδαποί).
Προσήχθησαν : 9 άτομα ( 6 αλλοδαποί και 3 ημεδαποί).
Βεβαιώθηκαν : 10 πταισματικές παραβάσεις.
Συνελήφθησαν : 8 άτομα ( 5 αλλοδαποί και 3 ημεδαποί) εκ των οποίων :
  •  Πέντε (5) υπήκοοι Μπαγκλαντές που στερούντο νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα.
  •  Τρεις (3) ημεδαποί για απασχόληση αλλοδαπών εργαζομένων, στερούμενων νομίμων εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα.
Ειδικότερα τέσσερα (4) άτομα συνελήφθησαν σε βιοτεχνία μεταποίησης ενδυμάτων που στεγάζεται στην οδό Λιοσίων, δύο (2) άτομα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα και δύο (2) άτομα σε Αρτοποιείο-Σούπερ Μάρκετ στην Βούλα.
Ενημερώθηκαν το Σ.Δ.Ο.Ε., το Ι.Κ.Α. , οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εργασίας Νομαρχιών και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. ,προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων της δικής τους αρμοδιότητας.