1/9/11

Χασισοφυτεία στην Εύβοια

                        Η πλαγιά  με τα 732 δενδρύλλια
Οι "φυσιολάτρες" κατασκηνωτές
Τα εργαλεία της ... κηπουρικής
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε χθες  το πρωί, σε δασώδη – απόκρημνη περιοχή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμπιών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, φυτεία με (732) δενδρύλλια κάνναβης.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή της Β΄Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και αστυνομικών σκύλων περιπολίας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, μετά των συνοδών τους.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε η φυτεία, εντός της οποίας υπήρχαν τέσσερις (4) ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (παρτέρια), στα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς συνολικά εφτακόσια τριάντα δύο (732) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από ένα έως τρία μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον περισυλλέγησαν και κατασχέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία, λάστιχα ποτίσματος, καθώς και διάφορα προσωπικά είδη των δραστών, τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η έκταση της φυτείας ήταν περίπου 700 μέτρα, περιβαλλόμενη από φυσική κάλυψη και οι καλλιεργητές είχαν τοποθετήσει σκηνές με οικιακό εξοπλισμό και τρόφιμα, προκειμένου να παραμένουν στο χώρο.
Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι την φυτεία καλλιεργούσαν δυο τουλάχιστον άτομα, για τα οποία ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.