2/9/11

O Σφακιανάκης απολογείται ..!


Όρθιος στο βάθος ο Μάνος Σφακιανάκης εξηγεί από μικροφώνου πόσο ύπουλο είναι το έγκλημα στο ίντερνετ ειδικά για τα παιδιά
Ο πάντα αυστηρά "θεσμικός" Παπουτσής δείχνει  με την παρουσία του την ιδιαίτερη σημασία που έχει η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και της Οικονομικής Αστυνομίας του Υποστράτηγου Αδαμάντιου Σταματάκη 
Συνάντηση για τον απολογισμό των Ημερίδων που διοργανώθηκαν με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Cyber Bullying », πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  ενώπιον σύσσωμης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των Ημερίδων, πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Εμμανουήλ Σφακιανάκη.
Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Ιωάννης Λιούκας.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην παρέμβαση του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι ένα έγκλημα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα - αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο το ίδιο ισχύει- που συνέχεια αναπτύσσεται και συνέχεια θα αναπτύσσονται και τα μέσα για την αντιμετώπισή του…Η πολιτεία και ο καθένας από εμάς που αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας στην κοινωνία, έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε το ελάχιστο που είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση. Είναι η διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας γύρω από τη χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων στα παιδιά και στους γονείς, έτσι ώστε αυτή η χρήση να είναι επωφελής για την αύξηση και την ενίσχυση των γνώσεών τους και τη διαμόρφωση μιας νέας ηλεκτρονικής κοινωνικότητας. Αλλά την ίδια στιγμή, όμως, θα πρέπει να είναι και ασφαλής αυτή η διαδικασία…Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής που κάνουμε ώστε να φέρουμε πιο κοντά την Ελληνική Αστυνομία με τον πολίτη και ο πολίτης, ακριβώς, να νιώσει ότι ο Αστυνομικός είναι ο έμπιστος άνθρωπος στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί και να του ζητήσει πληροφορίες, για να διαλύσει τους φόβους του ή να αποφύγει τις εγκληματικές πράξεις εις βάρος του ιδίου και της οικογένειάς του…».
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, διοργάνωσε, μαζί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδες σε πέντε (5) επαρχιακές πόλεις της χώρας, με στόχο την ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο διαδίκτυο.
Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού ανέφερε τη μεγάλη απήχηση και την προσέλευση του κόσμου στις τοπικές κοινωνίες, που διοργανώθηκαν οι Ημερίδες, τόνισε ότι τα αποτελέσματα από τις Ημερίδες ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τόσο ως προς τη θεματολογία των Ημερίδων, όσο και από τη σχέση συνεργασίας που αναπτύχθηκε, καθ’ όλη τη διάρκεια των Ημερίδων, μεταξύ των πολιτών και των στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν και εκπρόσωποι των ιδιωτικών εταιρειών Aegean , Bold , Cosmote , Cyta , Forthnet Group , Hertz , Hol , Olympic , OTE , Vodafone και Wind , οι οποίες με τις χορηγίες τους συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των Ημερίδων.