21/10/11

79 προσαγωγές το διήμερο

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών και προχθεσινών, πορειών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που βρίσκονταν μέσα σε μεγάλο πλήθος συγκεντρωμένων στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος, καταρχάς, με φραστικές αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις, αψιμαχίες και, στη συνέχεια, με επιθετική διάθεση, κινήθηκαν εναντίον ατόμων του ΠΑΜΕ που διαδήλωναν, ρίχνοντας πέτρες, μάρμαρα, καπνογόνα, εκρηκτικές μολότοφ, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα.
Αμέσως μετά, οι κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που παρενέβησαν, από τα προσφορότερα σημεία, για να διαχωρίσουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Από την Πλατεία Συντάγματος και άλλα σημεία προσήχθησαν  εβδομήντα εννέα (79) άτομα. Σαράντα τρεις (43) από τους προσαχθέντες προέρχονται από ομάδα ατόμων, που ήταν στο Σταθμό του Μετρό Ακρόπολης, τα οποία στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων πέταξαν στις ράγες του συρμού και στο δάπεδο του Σταθμού κουκούλες, γάντια, μάσκες κλπ.
Συνελήφθησαν μέχρι στιγμής δώδεκα (12) άτομα για, κατά περίσταση, επιθέσεις με πέτρες, εκρηκτικές – εμπρηστικές βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.
Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε διάφορες υποδομές (θραύση – ράγισμα υαλοπινάκων, αποκολλήσεις μαρμάρων, φθορές σε κάμερες και σταθμό ΜΕΤΡΟ).
Συνολικά, το τελευταίο διήμερο, μεταφέρθηκαν σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα ογδόντα δύο (82) αστυνομικοί, με τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, καθώς επίσης και πολίτες, που μεταφέρθηκαν ή μετέβησαν αυτοβούλως.