5/11/11

Όρκος για 1.294

Έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο συνολικά (1 . 294) Δόκιμοι Αστυφύλακες.
Τελετή ορκωμοσίας των νεοεισερχομένων Δοκίμων Αστυφυλάκων, πραγματοποιήθηκε  στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή. Παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξιάρχος Εμμανουήλ Λoυπεΐδης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, Ταξιάρχος Γεώργιος Πολυζωίδης και ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Σύρρος.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνστάντιος.
Παραβρέθηκαν ακόμα, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών Αρχών και Φορέων, διδακτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, γονείς και συγγενείς των Δοκίμων Αστυφυλάκων, καθώς και πλήθος κόσμου.
Αντίστοιχες τελετές ορκωμοσίας Δοκίμων Αστυφυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στα άλλα επτά (7) Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε όλη τη χώρα.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, στην τελετή χοροστάτησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Νικόλαος Νικηφόρος, παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, Υποστράτηγου Εμμανουήλ Παραβολιδάκη και του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Εμμανουήλ Παραδουλάκη.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών, στην τελετή χοροστάτησε ο Πρεσβύτερος κ. Βασίλειος Γερόμιχος, παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ταξιάρχου Βάιου Χονδρού και του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, Αστυνομικού Διευθυντή Θεόφιλου Σούλτη.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, Ταξιάρχου Γεωργίου Σαλαμάγκα.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, Αστυνομικού Διευθυντή Γεωργίου Γκοδοσίδη.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, στην τελετή χοροστάτησε ο Πρεσβύτερος κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, Αστυνομικού Διευθυντή Δημητρίου Παπαχρήστου.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, στην τελετή χοροστάτησε ο Πρεσβύτερος κ. Αφιλόγιος, παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, Αστυνομικού Διευθυντή Δημητρίου Αγγέλη.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Σητείας, η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, Αστυνομικού Διευθυντή Εμμανουήλ Χρονάκη.
Από τους Διοικητές των παραπάνω Τμημάτων, ανεγνώσθησαν οι Ημερήσιες Διαταγές.
Συνολικά έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο (1 . 294) Δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στη Σχολή Αστυφυλάκων. Η εκπαίδευση διακρίνεται σε θεωρητική και πρακτική και αποσκοπεί κυρίως, στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, στη γενική εγκυκλοπαιδική μόρφωση και διαπαιδαγώγηση, στη γνώση της νομικής επιστήμης, στο χειρισμό και χρήση των όπλων, στη βελτίωση της φυσικής αγωγής και στην εκμάθηση τεχνικών αυτοπροστασίας.
Η φοίτηση των σπουδαστών διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα και χωρίζεται σε τρία (3) εκπαιδευτικά έτη. Τα δύο πρώτα διαιρούνται σε δύο αυτοτελή εξάμηνα το καθένα και το τρίτο εκπαιδευτικό έτος περιλαμβάνει το τελευταίο εξάμηνο εκπαίδευσης.