18/11/11

Τσακωμοί για το χώρο της Ακτοφυλακής

Του Διονύση Βυθούλκα
Το χωροταξικό ζήτημα στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος στην Ακτή Βασιλειάδη το οποίο «ανήκει» σε δυο υπουργεία συνεχίζει να απασχολεί ένστολους και πολιτικούς υπαλλήλους του κτιρίου μετά την ένταση που υπήρξε την Τετάρτη. «η ορθολογική και δίκαιη κατανομή των χώρου του θα πρέπει να είναι 73% για το Αρχηγείο Λ.Σ. και 27% για το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η σημερινή δε ισχύουσα κατανομή των χώρων είναι για τις υπηρεσίες του αρχηγείου Λ.Σ. ποσοστό 63,3 % του κτιρίου ενώ οι αντίστοιχες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΝ καταλαμβάνουν επιφάνεια ποσοστού 36,7%. Ως εκ τούτου αβίαστα προκύπτει ότι οι υπηρεσίες του ΥΠΑΑΝ χρησιμοποιούν μεγαλύτερο ποσοστό χώρου και με σαφώς λιγότερο προσωπικό από αυτό που τους αναλογεί, με αποτέλεσμα την πραγματική συρρίκνωση των χώρων που αντιστοιχούν στο Αρχηγείο Λ.Σ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Επίσης επισημαίνεται πως οι πολιτικές ηγεσίες των δυο υπουργείων συμφώνησαν το ισόγειο και ο 1ος όροφος να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και οι υπόλοιποι όροφοι για αυτές του Αρχηγείου του Λ.Σ.Στο θέμα επανήλθε την Πέμπτη όμως και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων τέως Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ο οποίος σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι στον διοικητικό φορέα της Ναυτιλίας αντιμετωπίζουμε επιπρόσθετα προσβολή της αξιοπρέπειας στον εργασιακό μας χώρο» και επέρριψαν ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Την Πέμπτη το Αρχηγείο εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, βάσει των στεγαζομένων σήμερα στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη υπηρεσιών
Οπως λένε οι υπάλληλοι του υπουργείου «έχουμε διάθεση για ισότιμη συνεργασία με στόχο τη διευθέτηση του κτιριακού προβλήματος, ενώ παράλληλα δηλώνουμε την αταλάντευτη απόφασή μας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εάν επαναληφθούν τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες, που θίγουν κυρίως την αξιοπρέπειά μας, την οποία κάθε μέσο προσπαθούν να καταρρακώσουν, ώστε να μας παρουσιάσουν τελείως περιττούς».
Για το θέμα που έχει προκύψει κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης [τοβημα].