16/11/11

Κάνοντας λαθρεμπόριο μέσω Σερρών

Κατασχέθηκαν 147.750 πακέτα τσιγάρα

Το παράνομο φορτίο της κλούβας


Στο πλαίσιο των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέτυχαν τη σύλληψη δύο ελλήνων 56 και 38 ετών και ενός (1) αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας 38 ετών, για λαθρεμπορία τσιγάρων.  
Ειδικότερα, χθες (15.11.2011) το απόγευμα στο Νέο Πετρίτσι Σερρών, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα (τύπου Van ) που έφεραν βουλγάρικες πινακίδες , στα οποία επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, που μετέφεραν στο σύνολο (147.750) πακέτα τσιγάρων διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν ταινίες γνησιότητας και τα οποία είχαν εισαχθεί και κυκλοφορούσαν στην χώρα μας χωρίς να καταβληθούν νόμιμοι δασμοί και φόροι, με σκοπό να τα εξάγουν παράνομα από την χώρα μας στην Βουλγαρία.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου συνελήφθησαν τρεις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί τους κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.
Τα προαναφερόμενα οχήματα και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν. Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό και καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.