18/11/11

Οι Πακιστανοί άλλαξαν τις φωτογραφίες

Συνελήφθησαν  στην πόλη της Λευκάδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, ένας (1) 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Ειδικότερα, εντοπίστηκαν οι δύο υπήκοοι Πακιστάν, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και κατά τον έλεγχο υπέδειξαν σχετικά έγγραφα που κατείχαν, για την νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Από την περαιτέρω διερεύνηση αυτών των εγγράφων, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατείχε γνήσιο έγγραφο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ενώ παραχώρησε φωτοαντίγραφο αυτού στον 25χρονο, ο οποίος είχε επικολλήσει τη δικιά του φωτογραφία σε αυτό, παραποιώντας το και επιδεικνύοντας το ως πρωτότυπο.
Επιπλέον, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, επίσης στην πόλη της Λευκάδας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν εγγράφων για την νόμιμη παραμονή του στη χώρα.
Οι δύο υπήκοοι Πακιστάν οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ για τον 24χρονο υπήκοο Αλβανίας θα εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής στη χώρα του.