30/12/11

Το είχαν ρίξει στην Πόκα

 
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για τα παράνομα τυχερά παίγνια, πραγματοποίησε βραδινές ώρες χθες (29-12-2011) οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στη Λ. Κηφισίας 215 στο Μαρούσι, όπου διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του απαγορευμένου παιχνιδιού «ΠΟΚΑ», σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως κινηματογράφος.

Οι διοργανωτές για να διευκολύνουν τη διεξαγωγή του παράνομου «τζόγου» και να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών, «εμφάνιζαν» τον συγκεκριμένο χώρο ως έδρα γραφείων ομίλου, έχοντας τοποθετήσει και σχετικές πινακίδες στην είσοδο.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά είκοσι (20) άτομα. Ειδικότερα ένας (1) ημεδαπός σαν διοργανωτής, μία (1) ημεδαπή σαν υπάλληλος - κρουπιέρισα και δεκαοκτώ (18) ημεδαποί που συμμετείχαν ως παίχτες στο απαγορευμένο τυχερό χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή « TEXAS HOLD ΄ EM », με χρήματα και μάρκες.
Η διεξαγωγή του παράνομου παιγνίου συνοδευόταν από συνομολόγηση στοιχημάτων και την απόδοση κερδών στους παίκτες και τον διοργανωτή, με τη συμμετοχή εξειδικευμένου υπαλλήλου – κρουπιέρη.
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • το χρηματικό ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων οκτακοσίων τριάντα (25.830) ευρώ.
  • τρείς χιλιάδες επτακόσιες σαράντα έξι (3.746) μάρκες.
  • Δύο (2) δέσμες παιγνιοχάρτων.