20/12/11

Ο "Τσιλιαδόρος" γάζωσε τον αστυνομικό

Τα σημάδια στο πεζοδρόμιο των Φαρσάλων από την αιμοραγία του αστυνομικού που χρειάστηκε 11 φιάλες αίμα στο χειρουργείο

Η «κινηματογραφική» ληστεία, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού, σημειώθηκε την 1η Ιουλίου  σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φάρσαλα.
Συγκεκριμένα, τρεις ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στην Τράπεζα, λίγο πριν ανοίξει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών πελατών που περίμεναν το άνοιγμα για να εισπράξουν μισθούς και συντάξεις λόγω πρωτομηνιάς.

 Ένας από αυτούς με βαριοπούλα έσπασε την κεντρική είσοδο της Τράπεζας και εισήλθε στο κατάστημα, μαζί με ένα ακόμη κακοποιό. Ο τρίτος ληστής, οπλισμένος, έμεινε έξω, απομακρύνοντας τον κόσμο.
  Οι δυο δράστες ζήτησαν από τον διευθυντή του καταστήματος να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως λειτουργεί με χρονοδιακόπτη και υπολειπόταν 8 λεπτά για να ανοιχτεί. Η αναμονή προξένησε εκνευρισμό στους ληστές οι οποίοι άρπαξαν από τα γκισέ όσα χρήματα βρήκαν και στην συνέχεια βγήκαν από την τράπεζα την ώρα που έφθαναν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

Ο τρίτος κακοποιός που είχε μείνει έξω από την τράπεζα, όταν είδε να φθάνει ένα περιπολικό άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι ένας 43χρονος αστυνομικός, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, 6 και 7 χρόνων.
    Οι τρεις ληστές, πυροβολώντας προς το περιπολικό αλλά και στον αέρα, επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και διέφυγαν προς τον δρόμο Φαρσάλων-Μικροθηβών-Βόλου, λίγο αργότερα εγκατέλειψαν την μηχανή και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με την είσοδο των κακοποιών στην τράπεζα δύο υπάλληλοι κατέφυγαν στην ταράτσα του κτιρίου και από κει φώναζαν ότι γίνεται ληστεία με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί άμεσα το Α.Τ Φαρσάλων.
    Ο άτυχος αστυνομικός, μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Νοσοκομείου Λάρισας, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση από ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, καθώς είχε κοπεί μία αρτηρία και χρειάστηκε να του μεταγγιστούν 11 φιάλες αίματος. Τελικά σταμάτησε η αιμορραγία και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Περιφερειακού Νοσοκομείου.