2/12/11

Η αποστρατεία δεν έσβησε το μύθο Ραχωβίτσα


Οι ...Μουτζαχεντίν του πρώην Υπαρχηγού


Η αναμνηστική φωτογραφία είναι από κοινωνική εκδήλωση. Και για να εξηγούμαστε δεν έχει τοιχοκολληθεί σε κάποιο από τα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών στη ΓΑΔΑ.

Δεν έχουμε ξανασυναντήσει άλλη φορά και μάλιστα  σε πολύ μάχιμη διωκτική αρχή, να έχει τοιχοκολληθεί το κάδρο ενός  Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια φωτογραφία διακρίναμε  τέσσερα χρόνια πριν αλλά και τώρα που ο Αξιωματικός αυτός είναι απόστρατος. Ασφαλώς και μιλάμε για τον Γιάννη Ραχωβίτσα, που σε «δημοτικότητα» και αναγνωρισιμότητα δεν μπόρεσε να τον συναγωνιστεί  ακόμη  ούτε και ο Τσιατούρας, πριν  φυσικά από το απόλυτο φιάσκο των «Δεκεμβριανών» που έκανε την εικόνα του ως  Αρχηγού με ημερομηνία λήξης.  Υπουργός που πέρασε από την Κατεχάκη έλεγε στο Crimes on air ότι: «Ο Ραχωβίτσας έχει οπαδούς … Μουτζαχεντίν. Αν πήγαινε στη ΓΑΔΑ και πρότεινε τώρα  να πέσει από το γραφείο κάποιος υφιστάμενός, όλοι θα συνωστίζονταν στο παράθυρο για το ποιος θα πρωτοπέσει. Η αφοσίωση αυτή  όμως ήταν το απόλυτο   κόμπλεξ  για τους κατά καιρούς ανταγωνιστές του». Ωστόσο κανείς δεν είναι τέλειος
 και ο Γιάννης όσο ανέβαινε στην ιεραρχία  «ξεχνούσε» από εκεί που ξεκίνησε, με αποτέλεσμα να τρωθεί ο μύθος που δημιούργησε στην καριέρα του και πάντα  ως Αξιωματικός  πρώτης γραμμής.