30/12/11

Δυο οι πληρωμένοι δολοφόνοι;

Προφυλακιστέος όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκε ο Αλβανός εκτελεστής  τόσο για τη διπλή δολοφονία όσο και για τη δολοφονία του Σωτήρη Ψυχόπαιδα στη Μικρομάνη.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Αλβανού - εκτελεστή, δικηγόρους Αθηνών, Ευαγγελία Παπαδοπούλου και Αλέξανδρο Πηνιαλίδη, επιχειρείται από τους συγκατηγορούμενούς του να κατασκευασθεί η εικόνα αλβανικής βεντέτας ή ξεκαθαρίσματος της Αλβανικής Μαφίας «Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν έχουμε να κάνουμε με ξεκαθάρισμα της Αλβανικής Μαφίας, αλλά πιθανολογούμε ότι η υπόθεση σχετίζεται με τοπικούς παράγοντες της Καλαμάτας, όπως οι άλλοι κατηγορούμενοι. Σας διαβεβαιώνουμε ότι στο βαθμό που έχουμε επικοινωνήσει και μας το έχει επιβεβαιώσει ο πελάτης μας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση Αλβανός να προβεί σε μια τέτοια ειδεχθή και αποτρόπαια πράξη, όπως είναι η ανθρωποκτονία ενός 2χρονου αγοριού, τη στιγμή που είναι και τέκνο ομοεθνούς του. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία πιθανολογείται ότι οι δράστες της διπλής ανθρωποκτονίας είναι δύο και αυτό τεκμαίρεται από το όργανο της πράξης που είναι διαφορετικό, στην περίπτωση του πατέρα έχουμε τη χρήση όπλου και στην περίπτωση του παιδιού μαχαίρι. Θα αποτρέψουμε ο πελάτης μας να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος αυτής της ιστορίας»
και υπογράμμισαν:
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι: Διπλή ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία από πρόθεση με ειδεχθή τρόπο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ως μέλος που σκοπό είχε τη διακίνηση ναρκωτικών, τους εκβιασμούς καταστηματαρχών και τις δολοφονίες.
Τέλος, στον Βασίλη Βαρελά απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, της αγοράς και πώλησης ναρκωτικών κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και καθ' υποτροπή, εκβίασης κατά συναυτουργία, ηθικής αυτουργίας σε διπλή ανθρωποκτονία, κατοχής όπλων και πυρομαχικών.
Η γυναίκα του αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ως μέλος και αγοράς και πώλησης ναρκωτικών. Αμφότεροι, για άλλη μια φορά χθες, αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη.
Αξιοσημείωτο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η δικογραφία αποτελείται από 1.560 σελίδες.