17/12/11

Απαγωγή- βασανισμός

Μαρτυρική ομηρία 14 ημερών
Τα κατασχεμένα


Συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Κυψέλη και στα Κ. Πατήσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που διοικεί ο Μανώλης Πλούμης  [υπ/της Δήμος Λασπιάς] επτά (7) αλλοδαποί (-5- υπήκοοι Μπαγκλαντές, -1- Συρίας και -1- Παλαιστίνιος), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση των Ν. περί ναρκωτικών και περί όπλων.Αναζητούνται τρείς (3) ακόμη αλλοδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την αρπαγή αλλοδαπών υπηκόων και την εκβίαση συγγενών τους, για τη καταβολή λύτρων προκειμένου να τους ελευθερώσουν. Οι ανωτέρω αφού συνέλεγαν τις απαραίτητες πληροφορίες, απήγαγαν τα θύματα τους, κάλυπταν το κεφάλι τους με κουκούλες και τα οδηγούσαν σε διάφορα διαμερίσματα όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα τους ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία. Κατά τη διάρκεια της ομηρείας χορηγούσαν στα θύματα ελάχιστη ποσότητα φαγητού και νερού. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συγγενείς των θυμάτων, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για την απελευθέρωση τους.
Ειδικότερα την 1-12-2011 απήγαγαν από την περιοχή της Κηφισιάς, 28χρονο αλλοδαπό υπήκοο Μπαγκλαντές, τον οποίο οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα και κράτησαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες βασανίζοντας τον με μεγάλη σκληρότητα. Το θύμα απελευθερώθηκε μετά από 14 ημέρες κράτησης και αφού οι συγγενείς του κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές, το χρηματικό ποσό των -22.000- το οποίο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και μέσω μεσάζοντα παρέλαβαν οι δράστες.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δέκα έξι (16) συσκευές κινητών τηλεφώνων.
  • Πλήθος καρτών SIM που χρησιμοποιήθηκαν για τις διαπραγματεύσεις.
  • Το χρηματικό ποσό των -6.200- ευρώ (μέρος των χρημάτων που είχαν καταβληθεί σαν λύτρα).
  • Ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των -50- ευρώ.
  • Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι
  • Ένα (1) αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο με καρφιά.
  • Ένας (1) ηλεκτρικός εκκενωτής.
  • Επτά (7) κλειδιά αυτοκινήτων.
  • Μικροποσότητα κάνναβης.
Ο απαχθείς ο οποίος ήταν κακοποιημένος, μετά την απελευθέρωσή του, με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.