13/1/12

Το 'χαν στρώσει

Οι αποδείξεις της μπαρμπουτιέρας

Συνελήφθησαν  στην πόλη της Ρόδου, με την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δεκαεννέα (19) άτομα για παράνομο «τζόγο», εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) .
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας 47χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος, δυο (2) ημεδαποί, που είχαν ρόλο « dealer » και δεκαέξι (16) ακόμα άτομα (12 ημεδαποί, 2 υπήκοοι Αλβανίας, 1 υπήκοος Βουλγαρίας και 1 υπήκοος Βιετνάμ) για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Επίσης η δικογραφία περιλαμβάνει και την 41χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά την διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι εντός του καταστήματος ο 47χρονος είχε επιτρέψει και παρακολουθούσε – έλεγχε, με χρήση ειδικού λογισμικού πράγματος υπολογιστή, τη διενέργεια του απαγορευμένου παιγνίου «POKER TEXAS HOLDEM», σε δύο (2) ειδικά διαμορφωμένα τραπέζια, στα οποία συμμετείχαν οι δεκαέξι (16) συλληφθέντες και οι δυο (2) « dealer ».
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Το χρηματικό ποσό των (745) ευρώ
  • (416) παιγνιόχαρτα, για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων
  • (1.653) μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας, για τη διενέργεια τυχερών παιγνίων
  • Ένας (1) φορητός υπολογιστής με εγκατεστημένο λογισμικό παρακολούθησης - έλεγχου των παράνομων τυχερών παιχνιδιών και απόδοσης στοιχημάτων.