5/1/12

Εκτέλεσαν σε ληστεία Κινέζο με το μωρό του


  Το σημείο του διπλού εγκλήματος
Συμβαίνουν κι αλλού. Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση της δολοφονίας ενός κινέζου επιχειρηματία και της μόλις έξι μηνών κόρης του, σε προάστιο της Ρώμης, από δύο οπλισμένους νεαρούς που προσπάθησαν να τον ληστέψουν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο 31χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης μπαρ, επέστρεφε πεζή στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη τους όταν δύο νεαροί που επέβαιναν σε μηχανάκι τούς πλησίασαν και τους ζήτησαν χρήματα.

Οπως δημοσιεύει η «La Repubblica», επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, όταν το ζευγάρι αρνήθηκε να τους δώσει τα χρήματα οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν.
Ο άνδρας επλήγη από μια σφαίρα στο στήθος και σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η κόρη του, την οποία κρατούσε στην αγκαλιά του, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και υπέκυψε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Η 26χρονη σύζυγός του, η οποία είχε στην τσάντα της 5.000 ευρώ που ήταν η είσπραξη της ημέρας, τραυματίστηκε στον θώρακα και νοσηλεύεται.
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τη δολοφονία.
Ο αριθμός ένοπλων επιθέσεων έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες στη Ρώμη, γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της πόλης.