3/2/12

Η 35χρονη έταξε 53 θέσεις στο δημόσιο


Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ευόσμου, υπόθεση απάτης κακουργηματικής μορφής, με δράστιδα 35χρονη Ελληνίδα και θύματα άνεργους πολίτες, τους οποίους εξαπάτησε, υποσχόμενη εύρεση θέσεως εργασίας και επαγγελματική τους αποκατάσταση, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Η σύλληψη της 35χρονης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην περιοχή του Κορδελιού, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράστιδα, εκμεταλλευόμενη την ευάλωτη οικονομική κατάσταση ανέργων, δηλώνοντας ψευδώς ότι εργάζεται σε πολιτικό γραφείο και υποστηρίζοντας ότι διαθέτει σημαντικές διασυνδέσεις, υποσχόταν στα ανυποψίαστα θύματά της, διαμεσολάβηση για διορισμό τους σε θέσεις του Δημοσίου.
Όπως διαπιστώθηκε, από το καλοκαίρι του 2010, εξαπάτησε συνολικά (53) άνεργους πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 21.000 ευρώ.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της 35χρονης, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ατομικών εγγράφων διαφόρων ατόμων, όπως υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, φωτοαντίγραφα Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, κ.α.
Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το ποσό των 645 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της δράστιδας, ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα.