11/2/12

Έμεινε στον άσσο η καμαριέρα



Πέντε χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση τους τα κοσμήματα της συζύγου του άλλοτε Αμερικάνου πρεσβευτή στην Ολλανδία Ρόλαντ Αρνολ βρέθηκαν στο σπίτι μιας καθαρίστριας ξενοδοχείου της Χάγης.
Η σύζυγος του πρέσβη έκρινε ότι ήταν θύμα κλοπής και το κατέθεσε στην αστυνομία. Ωστόσο, τα κοσμήματα βρέθηκαν από την καθαρίστρια που σκούπιζε το λόμπι και τα παρέδωσε στο τμήμα «Απωλειες-Ευρηματα» του ξενοδοχείου, πιστεύοντας ότι θα τα αναζητήσει το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.
Σε έξι μήνες και επειδή κανένας δεν τα αναζήτησε όλο αυτό το διάστημα ένα μέρος των κοσμημάτων δόθηκε στην καθαρίστρια, όπως είθισται. Πριν λίγους μήνες η κοπέλα τα πήγε σε έναν εκτιμητή από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι είχε μια περιουσία 7 εκατ. εύρω στα χέρια της.

Πανικόβλητη η καθαρίστρια έσπευσε και τα παρέδωσε στην Αστυνομία η οποία τα έστειλε στην Αμερική. Μέχρι στιγμής η κοπέλα δεν πήρε ούτε ένα «ευχαριστώ» από την σύζυγο του πρέσβη -ο οποίος πέθανε πριν τρία χρόνια- μολονότι δικαιούται ένα 10% της άξιας τους. Τα κοσμήματα είναι ασφαλισμένα άλλα η εταιρία λέει ότι δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει «ευρετικά».

Ο ολλανδικός Τύπος παρακολουθεί την υπόθεση και προσπαθεί να δώσει ελπίδες στην καθαρίστρια ότι, τελικά, «κάτι θα πάρει».